Naar de kassa

Lisette van de Heg

Lisette van de Heg

Lisette van de Heg (1983) schrijft al intensief sinds haar 16e en deed mee aan verschillende verhalenwedstrijden. Haar bijdrage aan de ND-verhalenwedstrijd van 2008 viel op en ze begon te schrijven aan Mara: een aangrijpend debuut waarin onvoorwaardelijke liefde, zwijgen of spreken, en doorzettingsvermogen de eigenlijke hoofdrolspelers zijn. Een verhaal dat lang geleden speelde maar ook vandaag voldoende stof tot nadenken geeft. 

Lisette van de Heg won in 2010 de Publieksprijs Christelijk Boek met haar debuut Mara.
 

Een kort interview met Lisette van de Heg 

Hoe vind je het dat je boek nu in de winkels ligt?
Het is spannend, omdat Mara nu niet meer alleen van mij is. Ik moet het uit handen geven en het verhaal zelf haar werk laten doen. Ik moet afwachten hoe anderen erop reageren en ik ben best benieuwd wat die reacties met mij zullen doen. Daarbij is het een opstap om verder te kunnen met een volgend boek. Doordat Mara nu is gepubliceerd, krijg ik de kans om daarvan te leren en mezelf als schrijver verder te ontwikkelen. 

Waarom schrijf je?
Schrijven geeft mij de mogelijkheid om onrecht, dat overal op de wereld in allerlei vormen aanwezig is, een plekje te geven. Onrecht is ongrijpbaar en vaak ben je als omstander machteloos. Als schrijver ben ik dat niet, dan kan ik het onrecht tot op zekere hoogte ongedaan maken of verslaan. Maria is een jonge vrouw zonder enig houvast: ze verliest alles waar ze haar hele leven op heeft kunnen vertrouwen en moet leren om te gaan met een levenslange schande.
Dat doet iets met je.

boeken van deze auteur

deze auteur uitnodigen

neem contact op met deze auteur