Droom jij er ook weleens over: je spullen pakken – zo min mogelijk – en gewoon op weg gaan? Zonder plan, zonder ballast, met als enige doel om nieuwe plaatsen te zien, nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. De Duitse Christopher Schacht deed het, en als ik zijn boek Met 50 euro de wereld rond lees, ben ik een klein beetje jaloers. 

Of ik het met maar €50 zou aandurven? Dat denk ik niet. Een financieel vangnetje vind ik toch best prettig. Maar het idee van gewoon gaan en wel zien waar je belandt trekt me enorm. Vooral als ik er niet te veel over nadenk wat er allemaal verkeerd kan gaan.
Het ook daadwerkelijk doen is echter andere koek. Ik heb bewondering voor mensen die die stap durven te zetten. Mensen als Christopher Schacht. En ik vind het heerlijk om vervolgens meegezogen te worden in alle avonturen die ze beleven.

Twee keer heb ik Christophers verhaal nu gelezen, maar ik heb er nog steeds geen genoeg van. Vanaf het eerste woord neemt hij me mee op zijn reis, over land, over water, de diepte in en de hoogte op. Dankzij Christopher ben ik in Spanje geweest op een paardenranch, heb ik een storm op de Oost-Chinese Zee getrotseerd, logeerde ik bij een drugshandelaar en voer ik mee op een vissersbootje van de Warau in Venezuela. En dat alles vanaf mijn veilige hoekje op de bank, gewoon in mijn eigen huis.

Als kers op de taart vertelt Christopher op heel natuurlijke, onopdringerige manier hoe hij tijdens zijn reis tot geloof komt. Langzaam verandert dat ook zijn manier van omgaan met de mensen die hij tegenkomt. Met andere ogen kijkt hij naar ze, en ze krijgen nog meer waarde voor hem.

Ik denk dat ik moet afsluiten; ik ga voor ronde 3!

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.