Je huishouden zit in een bijzondere situatie. Wat altijd al gold, is ineens duidelijk zichtbaar geworden voor iedereen: we leven in een wereld vol gevaar, angst en onzekerheid, en je huis staat als een lichtbaken van liefde daar middenin. Deze vier spirituele ritmes helpen je in deze tijd van quarantaine om moedig en aanwezig te zijn, en je op God en je naaste te richten.

In mei 2020 verschijnt het boek Goede gewoonten van Justin Whitmel Earley, een praktische leefregel voor een tijd van afleiding. Hierin maakt hij duidelijk dat gewoonten laten zien waar ons hart ligt. Ze vormen onze identiteit, en daarmee ons hele leven. Speciaal voor de bijzondere tijd waarin we nu als samenleving zitten, heeft hij vier thuisritmes opgesteld, Goede gewoonten van hoop voor een tijd van angst en onzekerheid,

Hieronder vind je de gewoonten in een oogopslag. Wil je graag aan de slag met deze vier spirituele ritmes? Download dan de complete handleiding op de aparte website van Goede gewoonten.

De volgende vier ritmes zijn bedoeld om samen ervoor te zorgen dat er huishoudelijke patronen van stabiliteit en hoop ontstaan in een tijd van afleiding, verwarring en angst. Bedenk dat je in je huis niet zonder vaste gewoonten kunt. Of je het nu leuk vindt of niet: ook jouw huishouden zit vol met patronen. De vraag is: welke invloed hebben die op jou?

LEES DE BIJBEL
De gewoonten van je ogen weerspiegelen de gewoonten van je ziel. Alles wat we aandacht geven, vormt ons. Onze stemming, onze hoop, onze vreugde en onze zorg weerspiegelt telkens datgene waar we onze blik op richten. Verbind je samen met je huisgenoten aan het dagelijks lezen in de Bijbel (waarbij je gebruik kunt maken van de ritmes die in de complete handleiding te vinden zijn).

STEL VASTE MOMENTEN IN VOOR GEBED
Vaste momenten van gebed vormen de hartslag van een huishouden, want onze verlangens laten zien waar onze liefde op gericht is. Eenvoudige ritmes van regelmatig gebed helpen ons om samen toe te groeien naar hoe we bedoeld zijn: als mensen die God en de naaste liefhebben. Houd thuis vaste ritmes voor ochtend, middag en avond. (Zie de complete handleiding voor gebedsteksten.)

VEILIG SAMENKOMEN
Vriendschap is de levensadem van de ziel. We zijn gemaakt om in gemeenschap te zijn, en zonder dat kwijnen we weg. Dit zal ofwel een van de meest verrijkende periodes worden omdat we versterkt worden in onderlinge gemeenschap, of een van de meest hopeloze wanneer het ons niet lukt om gemeenschappelijk op te trekken. We moeten de wanhoop van isolatie weerstaan als een daad van hoop.

ONTSTEEK HET VUUR VAN DE HOOP
Mensen hebben een bijzonder sterk vermogen om vol te houden, zolang ze maar hoop hebben. Voor christenen betekent dit dat we onszelf eraan blijven herinneren dat Jezus alle dingen nieuw maakt, en dat Hij ons oproept om hieraan mee te werken. Steek een kaars aan en zet die voor het raam, als een symbool en voortdurende herinnering aan de hoop die je hebt. Als je buren je ernaar vragen, wees dan bereid om te getuigen van de hoop die in je leeft.

Kijk op http://www.goedegewoonten.nu voor meer informatie over het boek en acht leefregels voor een tijd van afleiding. Hier vind je naast de complete handleiding van de Spirituele ritmes ook diverse hulpmiddelen en downloads om met Goede gewoonten thuis, in je kring of in je kerk aan de slag te gaan.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.