Voor velen is – ondanks de coronacrisis – ook het kerkelijk seizoen weer begonnen. In veel kerken worden weer, in aangepaste vorm en omvang, diensten gehouden, en ook andere activiteiten worden langzamerhand weer georganiseerd. Het is anders dan anders, maar wat is het fijn om elkaar weer te ontmoeten!

We hopen dat ook jouw gemeente of kring manieren vindt om ontmoeting, bemoediging en samen bidden en bijbellezen weer op te pakken. Hieronder vind je enkele boeken die jullie daarbij goed kunnen helpen. Het zijn allemaal materialen die uitermate geschikt zijn voor groepen, maar ook zeker voor individueel gebruik en bemoediging.

Goede gewoonten (e-book)

Goede gewoonten

Gewoonten laten zien waar ons hart ligt. Ze vormen onze identiteit en daarmee ons hele leven. Ons leven is vaak een wirwar van onbewuste gewoonten. We verlangen naar de vrijheid en vrede van het evangelie, maar ondertussen zijn we verslaafd, gebonden aan onze technologie en raken we uitgeput door onze routines. Wat kunnen we daaraan doen?

Goede gewoonten is een praktische leefregel met vier dagelijkse en vier wekelijkse gewoonten, die ons helpen nieuwe routines te creëren. Ze transformeren ons drukke bestaan vol afleiding in een leven van liefde voor God en onze naasten.

Het Groene Normaal

Het Groene Normaal

In Het Groene Normaal gaat Alfred Slomp langs tien groene en inspirerende christenen, die oproepen om aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Evenals het gelijknamige manifest op www.hetgroenenormaal.nl wijzen zij op het belang van bezinning op en vernieuwing van onze manier van leven, vanuit verwondering over de natuur om ons heen.

Het Groene Normaal is een hoopvol boek dat inspireert om samen op te staan voor een duurzaam leven en een eerlijke, groene toekomst. De drie bijbelstudies en vele praktische tips maken het boek is zeer geschikt om met je kring mee aan de slag te gaan.

 

7×7 – Levenslessen van de woestijnvaders

De woestijnvaders en -moeders zijn mensen die vanaf de vierde eeuw de woestijn introkken op zoek naar geestelijke groei, wijsheid en inspiratie. Veel van hun uitspraken en anekdotes hebben de geschiedenis overleefd en zijn uitstekend van toepassing op relevante vraagstukken van onze tijd.

In dit dagboek neemt Mattias Rouw de lezer zeven weken mee aan de hand van zeven verschillende woestijnvaders en -moeders of thema’s die belangrijk zijn. Een deel wordt via de veelgebruikte leesplannen van YouVersion, de uiterst succesvolle Bijbel-app, aangeboden.

Elisa

Bijbelstudiereeks

Of je het nu met je kerk, je kring of alleen behandelt, een degelijke bijbelstudie wordt altijd gewaardeerd. Daarom verschijnt er jaarlijks minstens één bijbelstudie bij Uitgeverij Vuurbaak, die we maken in samenwerking met Steunpunt Bijbelstudie. Op www.vuurbaak.nl/bijbelstudiereeks zetten we de beschikbare bijbelstudies voor je op een rijtje. Het nieuwste deel is Elisa: Mijn God redt, van ds. Cees van den Berg.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.