In deze maand van het Christelijke kinderboek is er een nieuw boek bij ons uitgekomen: Van Rijn en Deniz: detectives! In dit spannende kinderboek beginnen Rianne van Rijn en Sümeyra Deniz (vernoemd naar Sümeyra en Rianne die je op deze foto ziet met Marijke) een detectivebureau om zaken op te lossen die de politie niet belangrijk vindt. We stelden de auteur, Marijke Gehrels, wat vragen.


Hoe ben je op het idee gekomen voor Van Rijn en Deniz: detectives?

Toen ik elf was, had ik samen met mijn beste vriendin Josje een dierenkantoor. Iedereen kon bij ons terecht voor informatie over dieren, en wij schreven ook tijdschriften en gingen de huizen langs om mensen te interviewen over hun huisdier. We waren heel brutaal en de schrik van alle moeders: we mochten nooit samen op verjaardagsfeestjes komen, want dan werd de boel te veel op stelten gezet. Het leek me leuk om de vriendschap die wij hadden te beschrijven en er een spannend en grappig boek van te maken. De vriendschap tussen Rianne en Sümeyra lijkt precies op die van Josje en mij, en ze zijn ook net zo ondernemend. Maar in plaats van een dierenkantoor hebben ze een detectivebureau.

Schrijf je al lang?
Ik ben begonnen met schrijven zodra ik op school leerde schrijven!

Waar haal je de inspiratie vandaan voor je verhalen?
Ik zie overal en altijd verhalen. Als ik mensen op straat zie, bedenk ik automatisch een verhaaltje over hen. Wat zijn het voor mensen? Waarom kijken ze blij of verdrietig? Waar gaan ze naartoe? Wat gaan ze daar doen?

Wat doe je als je niet schrijft?
Ik heb theologie gestudeerd en ben predikant. Elke zondag mag ik ergens een dienst leiden. Ik ben nog op zoek naar een gemeente om daar gemeentepredikant te worden. In de tussentijd ben ik pastoraal werker bij de protestantse gemeente in Rijsenhout. Daar bezoek ik mensen die het moeilijk hebben. Dan praat ik en bid ik met hen.

Wat voor zaken zou jij oplossen als je een detective was?
Ik zou alles willen weten over de mensen uit mijn eigen omgeving. Als er iets verdachts was, bijvoorbeeld een lamp die midden in de nacht nog zou branden bij de buren, zou ik dat uit gaan zoeken.

Komt er nog een boek over het detectivebureau?
Als het aan mij ligt wel! Het tweede deel ligt al klaar, en ik heb veel ideeën voor de volgende delen.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.